”KAUNEUS ON MINULLE PUOLI RUOKAA”

Olen 41-vuotias sisustussuunnittelija. Työnikin jo kertoo, että kauneus on minulle puoli ruokaa. Minulle on siis myös tärkeää, miltä näytän.

Minulla on pitkät ja paksut hiukset. Olen toiminut elämäni aikana hiusmallina ja hiuksiani on värjätty, käherretty ja suoristettu, milloin milläkin raudalla tai kähertimellä. Hiuksiani olen föönannut aina ja auringonkin olen niitä antanut polttaa. En ole juurikaan hiuksiani säästellyt, koska olen kokemuksen perusteella luottanut niiden vahvuuteen. Usein kuulen jopa työkseen hiusten parissa työskentelevien ihmettelevän hiusteni paksuutta, pituutta ja hyvää kuntoa. Minulla on siis ollut onnea, geenit ovat suosineet tässä kohtaa minua erittäin mieluisalla tavalla.

Olen nähnyt kuvia äidistäni nuorena ja näissä kuvissa voin nähdä kauniin naisen kruunattuna paksulla ja pitkällä tukalla. Mutta mitä ihmettä, niin kauan kuin itse muistan, on äitini hiuslaatu ollut hyvin ohut ja lyhyt leikkaus on ollut ainoa vaihtoehto, jolla saa hieman runsauden tuntua kampaukseen. Tässä kohtaa astuu kuvioihin pelko geeneistä! Jos olen perinyt äitini hiuslaadun, voi minulle käydä vanhemmiten samoin ja hiukseni rupeavat harvenemaan radikaalisti ja ennen niin vahvat hiukset valahtavat olkapäille hiiren häntinä. Olen huomannut parin viime vuoden aikana, että hiuksia lähtee normaalia enemmän ja on vain ajan kysymys, kun paksu pehkoni on historiaa!

Ystäväni on kampaaja ja hän suositteli minulle uutta ravintovalmistetta Hiusvitaa, joka on erityisesti suunnattu vahvistamaan hiusten ja ihon hyvinvointia. En syö juurikaan ravintovalmisteita, koska yritän keskittyä täyspainoiseen ravintoon, joka tulee syödystä ruoasta. On kuitenkin täysi totuus, että kaikkea tarvitsemaa ravintoa ei saa tämän päivän prosessoiduista elintarvikkeista. Kalaa en muista syödä kolmesti viikossa ja vaikka söisinkin, ei kaupasta saamamme kala täytä tarvitsemiamme omegarasvahappovarastojamme. Hiusvita lupaa runsaan määrän omega 3, 6, 7 ja 9 -rasvahappoja. Nämä saadaa macadamiaöljystä, joka on poikkeuksellisen korkealaatuinen kasviöljy.

Syötyäni kuukauden paukkauksen ohjeen mukaista annostusta Hiusvitaa, huomasin hiusteni hyvinvoinnin selkeän lisääntymisen. Hiukseni ovat kiiltävämmät, elinvoimaisemmat ja minusta jopa tuntuu, että hiuksia ei lähde harjatessa niin paljon kuin ennen. Myös ihoni voi paremmin. Olen kärsinyt lapsien syntymän jälkeen hormonaalisesta aikuisiän aknesta ja tämä on jättänyt ihooni epätasaisuuksia. Tuntuu, että iho ei nyt kuivu entiseen tapaansa ja uusia finnejäkään ei ole valtoimenaan tullut, vaikka tätä hieman pelkäsinkin ravintovalmisteen korkean rasvahappopitoisuuden vuoksi.

Annan vahvan suosituksen Hiusvita-valmisteelle jo näinkin lyhyen käytön jälkeen. Tulen käyttämään tuotetta jatkossakin ja seuraan innoissani tuotteen vaikutuksia pitkäaikaisessa käytössä!

Kirjoittaja on sisustussuunnittelija, visualisti ja sisustustoimittaja Riina Ahtola.