MISTÄ RATSASTAJAN HYVINVOINTI LÄHTEE?

TEAM SONNENSCHEIN

Olen 23-vuotias reipas ja iloinen nuori nainen. Ammatiltani olen lähihoitaja ja nyt työelämässä viidettä vuotta – tällä hetkellä teen pelkkää yötyötä. Asustelen Turengissa, omakotitalossa rakkaan avopuolisoni Eetun ja Jackrusselinterrieri Ninnin kanssa. Minulla on vuokrahevonen Nikke, jonka kanssa harrastamme ja kilpailemme kouluratsastuksessa. Nikke on 14 vuotias fwb ruuna, jonka kanssa meillä on yhteistä matkaa takana vähän vajaa vuosi.

Käyn ratsastamassa tällä hetkellä 3-6 kertaa viikosssa ja yhdessä Niken kasvattaja/omistajan Silja Kotovuon kanssa hoidamme Nikkeä parhaamme mukaan. Käymme valmentautumassa Riitta Holopaisen opissa Equibalans Areenalla Turengissa ja Anna Kärkkäisen valmennuksissa Aulangon ratsastuskoululla.

Pienestä asti olen ollut kiinnostunut enemmän kouluratsastuksesta, ja nyt on sellainen tilanne että minulla on mahdollisuus valmentautua ja kilpailla siinä lajissa. Esteet eivät juurikaan kauheasti ole koskaan poltelleet – vaihtelun ja hyödyn vuoksi toki välillä tehdään puomitehtäviäkin.

 

En oikein osaa sanoa vain muutamaa asiaa mikä ratsastuksessa ja hevosissa kiehtoo. Pienenä tallille vaan oli päästävä vaikka sitten polkupyörällä päivittäin 8km suuntansa. Muutama taukokin matkan varrella on ollut, mutta aina minä sinne tallille olen takaisin päätynyt!

Nyt kun miettii Niken kanssa treenaamista, ne onnistumisen fiilikset hevosen selässä ovat jotain sellaista mitä ei voi ymmärtää kokematta niitä itse. Ja ne jos jotkut vievät eteenpäin. Edistyessä miettii jo seuraavaa asiaa ja palo oppia uutta on suuri.

Hyvinvointi tarkoittaa minulle päivittäistä hyvää oloa – pirteyttä, terveyttä ja jaksamista arjessa. Terveellinen ruoka ehdottomasti edistää sitä. Liikunta piristää ja näin tukee minun hyvinvointiani. Yötyöläisen näkökulmasta riittävä ja hyvä uni on iso sekä tärkeä osa hyvinvointia ja jaksamista. Hyvinvointiani edistää myös läheiset ihmiset kuten esimerkiksi Eetu – hän on minulle suuri tuki aina ja kaikessa!

Joskus valmennukset osuvat samaan aikaan työputken kanssa ja silloin saattaa tulla nukuttua vähän vähemmän – sen kyllä heti huomaa jaksamisessa. Harrastuksena hevosten kanssa touhuaminen antaa minulle muuten kyllä niin paljon iloa, että en koe sitä mitenkään haasteena – päinvastoin. Vapailla kerkiää kyllä nukkumaan  univelkoja pois jos semmosia hankkii. Yötyö mahdollistaa ’’vapaamman’’ ajan harrastaa päivien ollessa vapaina, nukkumiselle vain täytyy aina järjestää aikaa ennen tai jälkeen töiden.

Töissä kynnet täytyy pitää lyhyenä ja siistinä eikä kynsilakkaa saa käyttää. Käsiä täytyy pestä todella paljon ja kokoajan, täten kädet kuivuvatkin helposti. Hevosharrastuksen vuoksi hiuksia täytyy pestä päivittäin ja etenkin pakkasilla se kuivattaa päänahkaa, hiuksia ja tekee niistä sähköiset.

Olen nyt syönyt hiusvitaa maaliskuusta 2018 asti.

Käsien kuiva iho sekä rasitus ihottuma on rauhoittunut. Ennen Hiusvitan käyttöä kynteni olivat paljon pehmeämmät, liuskottuivat helposti ja mikäli ne kerkesivät kasvaa, viimeistään ne tallilla lohkesivat. Nykyään kynnet ovat paljon vahvemmat eivätkä enää liuskoitu. Ennen kuivat ja helposti katkeilleet hiukseni kasvavat nyt paljon nopeammin, eivät katkeile eikä hiuksia irtoa pestessä.

Saat 10% alennusta kaikista Hiusvitan verkkokaupan tuotteista koodilla ELINA10.