Parhaat hiusvitamiinit

Riittävä vitamiinien saanti edistää terveyttä ja saa olemuksemme hehkumaan. Alla kerromme, mitkä ovat niitä vitamiineja ja ravinteita, jotka edistävät hiusten ja päänahan hyvinvointia ja kuinka vitamiinien saannista voi huolehtia.

Biotiini

Biotiini eli B7-vitamiini edistää kehon energia-aineenvaihduntaa ja auttaa muun muassa hiuksien rakennetta pysymään normaalina. Näin hiukset säilyttävät luonnollisen vahvuutensa ja kimmoisuutensa. Hyviä biotiinin lähteitä ovat kaura, kananmunan keltuainen, tummanvihreät kasvikset ja pavut sekä pähkinät ja siemenet.

Sinkki

Sinkki edesauttaa kehossa monia toimintoja ja auttaa myös ihoa ja hiuksia pysymään normaaleina. Tämän ominaisuuden vuoksi sinkkiä lisätään myös joihinkin shampoisiin. Viljat, liha- ja maitotuotteet sekä siemenet, pähkinät ja pavut ovat esimerkkejä hyvistä sinkin lähteistä.

Rauta 

Rauta on erityisen tärkeä mineraali hiuksille. Riittävä raudansaanti on isossa roolissa siinä, että hiukset säilyttävät luonnollisen tuuheutensa. Hiustupet saavat voimaa hyvästä verenkierrosta, jota rauta vahvistaa. Rautaa saa parhaiten kala- liharuuista (erityisesti maksasta). Muita hyviä raudan lähteitä ovat muun muassa pinaatti ja täysjyvävilja.

C-vitamiini

C-vitamiini kulkee käsi kädessä raudan kanssa varmistaen raudan imeytymisen, joten myös C-vitamiini on olennaisen tärkeä vitamiini hiusten hyvinvoinnin kannalta. Parhaiten C-vitamiinia saa ravinnostaan syömällä mahdollisimman värikkäitä kasviksia, marjoja ja hedelmiä.

Kupari

Kupari on hivenaine, joka edistää ihon ja hiusten normaalia pigmentoitumista. Keho ei pysty itse valmistamaan kuparia ja sen vuoksi se täytyy saada ravinnosta. Kuparia saadaan viljatuotteista, hedelmistä, vihanneksista ja pähkinöistä.

Seleeni

Seleeni edesauttaa hiusten normaalia terveyttä. Seleeniä saa eläinkunnan tuotteista sekä siemenistä. Erityisesti kasvisruokavaliota noudattavien on syytä tarkkailla riittävää seleenin saantia.

Magnesium

Riittävä magnesiumin saanti auttaa kehon normaalia proteiinisynteesiä ja auttaa näin myös hiusten karvatuppeja pysymään normaaleina. Reilusti magnesiumia sisältäviä tuotteita ovat muun muassa täysjyvätuotteet, pähkinät ja siemenet sekä hedelmät ja vihannekset. Myös tummassa suklaassa on paljon magnesiumia.

D-vitamiini

Hieman yllättävästi myös riittävä D-vitamiinin saanti on merkittävässä roolissa hiustenkin hyvinvoinnille. D-vitamiini edistää kalsiumin imeytymistä ja hyödyntämistä elimistössä. Muistathan siis käyttää laadukasta D-vitamiinilisää läpi vuoden, etenkin talviaikaan!

Hiusvita-ravintolisä sisältää optimaalisen määrän useimpia, tarkoin valittuja, hiusten hyvinvointiin tarkoitettuja vitamiineja, kivennäis- ja hivenaineita sekä mineraaleja. Tutustu tuotteeseemme ja tilaa täältä.