Kiharat ilman kuumia rautoja

Laitetut hiukset huolittelevat tyylin. Kiharat ovat aina muodissa ja kun varaat tarpeeksi aikaa, saat loihdittua ne ilman hiuksia vahingoittavaa kuumuutta. Tässä viisi toimivaa keinoa tehdä hellävaraiset kiharat vaikkapa yön aikana. Mikä parasta, et tarvitse mitään erikoisvälineitä, vaan kaikki tarvittava löytyy lähes jokaisesta kodista. Kampauksen kestoa voi pitkittää hiustuotteilla, mutta toisaalta näiden kiharoiden viehättävyys piilee luonnollisuudessa, joten niiden voi myös antaa kestää sen minkä luonnollisesti kestää ja uusia vaikka joka yö. Muista huolehtia hiuksistasi kosteuttavilla tuotteilla, niin kiharatkin ovat kauniimmat!

⭐ Vanha kikka on tehdä kiharat foliolla. Hiukset kieputetaan pienen foliopötkön ympärille aloittaen latvasta ja päätyen aivan pään lähelle. Saman voi tehdä myös vaikkapa parin vessapaperipalan avulla, jolloin paperin päät solmitaan lopuksi varovasti. Kiharoiden säkkäryysastetta voi säädellä hiussuortuvan paksuuden avulla.

⭐ Jos kotoa löytyy hiuspanta, saa kiharat tehtyä superhelposti kieputtaen hiukset pannan ympärille. Hiuksia lisätään kieputusvaiheessa mukaan vähän kerrallaan. Mikäli haluaa suurempia kiharoita, kannattaa lenkeistä jättää löysempiä. Tasaisimman lopputuloksen saat, kun asettelet pannan ja hiukset lopuksi vielä huolellisesti.

⭐ Kiharat syntyvät kätevästi myös kylpytakin vyön avulla. Hiukset jaetaan kahtia pään molemmin puolin ja vyö asetetaan keskelle päätä. Toisella puolella hiukset sidotaan yhteen vyön kanssa pitämään sen paikoillaan sillä aikaa, kun toista puolta työstetään. Hiukset kiedotaan kieputtaen niitä pieni suortuva kerrallaan taaksepäin vyön ympäri ja ottaen pikkuhiljaa lisää hiuksia mukaan. Kun kaikki hiukset on kieputettu, sidotaan latva hiuslenkillä kiinni vyöhön ja sama toistetaan toiselle puolelle päätä. Solmi vyön päät lopuksi yhteen pääsi päälle, jolloin vyö ei paina nukkuessa.

⭐ Sykerölaineet onnistuvat taitamattomaltakin eikä valmisteluihin kulu paljoa aikaa. Kokoa hiukset ylös, kieputa latvoja itsensä ympärille ja sen jälkeen hiukset sykerönutturalle, kiinnitä isolla väljähköllä hiuslenkillä. Sykeröiden määrällä voi säädellä kiharuusastetta – mitä useampi sykerö, sitä kiharampi lopputulos.

⭐ Lettikiharat eivät juuri esittelyä kaipaa! Nämä syntyvät usein vahingossa, mutta toki tapaa voi hyödyntää tarkoituksellakin. Mitä useammaksi letiksi hiukset jaat, sen käkkärämpi on lopputulos. Kokeile ranskalaista tai hollantilaista lettiä saadaksesi kiharat alkamaan mahdollisimman ylhäältä tai kalanruotolettiä hieman loivempien kiharoiden synnyttämiseksi. Latvan voit kääntää kaksin kerroin hiuslenkin sisään, jolloin sekin taipuu. 

Sädehtivää pikkujouluaikaa kaikille 💖