Miksi takkuuntuvien hiusten hoitamiseen kannattaa kiinnittää erityistä huomiota?

Kevään tuoma lämpö on sanoinkuvaamattoman ihanaa ja lempeä tuulen tuiverrus hiuksissa saa hymyn huulille. Näin kevään korvalla onkin hyvä aika käydä läpi, miten suojata hiuksia muun muassa auringolta ja tuulelta, jotta hiukset säilyvät hyväkuntoisina läpi kevään sekä kesän ja pitkäaikaisimmilta vaurioilta säästyttäisiin.

Merivedessä  ja uima-altaassa uiminen, auringonpaiste ja tuuli voivat saada hiukset takkuuntumaan helposti,  mutta onneksi on joitakin keinoja, joilla sitä voi ehkäistä.

Suojaa huivilla: Kevyt silkkihuivi on erinomainen suoja hiuksillesi. Huivi estää hiuksia takertumasta yhteen tuulessa, jolloin takkuja muodostuu vähemmän. Lisäksi silkkihuivi auttaa vähentämään hiusten sähköisyyttä ja onkin oiva keino kietaista hiukset silkkihuivin suojiin myös nukkuessa. Huivi voi estää myös hiusten suoraa altistumista auringonvalolle ja näin ollen vähentää UV-säteilyn haitallisia vaikutuksia.

Huolellinen pesu: Merivesi, uima-altaan kloori ja hiki voivat kuivattaa hiuksia ja aiheuttaa hiusten vaurioita, kuten takkuja ja hiusten katkeilua. Siksi on tärkeää pestä hiukset huolellisesti. Päänahan pesu on myös tärkeää, jotta hiki ja muut epäpuhtaudet eivät tuki päänahan huokosia ja aiheuta ärsytystä tai muita ongelmia. Käytä hellävaraista shampoota ja hoitoainetta, jotka eivät kuivata hiuksia.

Kosteuta sisäisesti ja ulkoisesti: Kosteutetut hiukset ovat yleensä pehmeämmät ja helpommin käsiteltävät. Muista pitää vesipullo mukanasi ja juoda riittävästi pitkin päivää (keskimäärin n. 1,5l nestettä on riittävä määrä/päivä). Lisäksi voit kosteuttaa hiuksiasi käyttämällä kosteuttavia hiustenhoitotuotteita, kuten tehokosteuttavaa hiusnaamiota. Kosteuttaminen on erityisen tärkeää, jos altistat hiuksesi kuivattaville tekijöille, kuten auringolle, merivedelle tai vahvoille muotoilutuotteille. 

Vinkki! Jos sinulla on helposti takkuuntuvat hiukset, niin ota päivittäiseen käyttöön selvittävä hoitosuihke. Aloita takkujen selvittäminen aina suihkaisemalla hiussuortuviin hoitosuihketta ja käytä harvapiikkistä kampaa. Aloita takkujen selvittäminen hyvin varoen hiusten latvoista ja siirry asteittain kohti hiusten tyveä. Selvittävä hoitosuihke kannattaa pitää mukana ja hiuksia on hyvä harjailla pitkin päivää, jotta vältyt pahimmilta takuilta.