Miten hoitaa auringossa palanutta päänahkaa?

Vältä auringonvaloa

Kun päänahka on palanut, on tärkeää välttää lisäaltistusta auringolle, jotta iho pääsee parantumaan. Suojaa päänahkaasi käyttämällä esimerkiksi aurinkohattua, huivia tai päähinettä, kun oleskelet ulkona.

Viilennä päänahkaa

Ensimmäinen askel auringossa palaneen päänahan hoidossa on sen viilentäminen. Voit esimerkiksi pyyhkiä päänahkaa viileällä vedellä kostutetulla pyyhkeellä. Vältä kuitenkin liian kylmää vettä ja hankaavaa liikettä, sillä se voi ärsyttää ihoa entisestään.

Kosteuta päänahkaa

Palanut päänahka kaipaa kosteutta. Käytä mieluiten mietoa ja hajusteetonta kosteusvoidetta tai aloe vera -geeliä. Taputtele tuotteet varovasti hankausta välttäen. Hyvin kosteutettu iho voi paremmin ja toipuu nopeammin.

Vältä kemikaaleja

Vältä kaikkia voimakkaita kemikaaleja tai hajusteita sisältäviä shampoita, hoitoaineita ja muotoilutuotteita. Valitse sen sijaan hellävaraisia tuotteita, jotka eivät ärsytä päänahkaa.

Älä raavi päänahkaa

Vaikka päänahka saattaa kutista, sitä ei tule raapia. Lievitä kutinaa viilentämällä ja kosteuttamalla ihoa.

Juo runsaasti vettä

Auringossa palanut päänahka tarvitsee kosteutta myös sisältäpäin. Muista siis juoda riittävästi, jotta kehosi pysyy hyvin nesteytettynä.

Vältä kuumia suihkuja ja hiustenkuivaajaa

Palaneen päänahan hoitamisessa on tärkeää välttää kuumia suihkuja ja hiustenkuivaajan käyttöä, sillä ne voivat kuivattaa ihoa entisestään. Käytä mieluummin viileää tai haaleaa vettä ja anna hiusten kuivua luonnollisesti.

Konsultoi lääkäriä tarvittaessa

Jos auringossa palanut päänahka ei parane tai oireet pahenevat, on suositeltavaa hakeutua lääkärin juttusille. Lääkäri voi määrätä tarvittaessa voiteita tai lääkkeitä, jotka auttavat rauhoittamaan palanutta ihoa ja nopeuttamaan paranemista.

Aurinkoista kesän jatkoa 😎

Toivottaa,
Hiusvitan tiimi