Nämä 5 arkista asiaa eivät ole hyväksi hiuksillesi

Aamuisin puet vaatteet, harjaat hampaat ja mahan kurniessa tiedät mitä tehdä. Arkisia asioita, joihin emme sen suuremmin kiinnitä huomiota – ne tulevat automaatiolla eikä niiden eteen välttämättä tarvitse suuria ponnisteluita.

Tiedätkö mitkä arkiset, meille normaalit asiat eivät ole hyväksi hiuksillesi?

  1. Kuuluuko arkiseen kampaukseesi ponihännät tai nutturat? Ymmärrän, helppoja ja nopeita kampauksia, jotka syntyvät parissa minuutissa aamun tohinassa. Muistathan kuitenkin vaihtaa hiuslenkin paikkaa usein – jos pidät ponnaria aina samassa kohdassa, hiukset kuluvat ja katkeilevat siltä kohdin nopeammin.
  2. Harjaatko hiuksiasi paljon päivän mittaan? Ei ehkä kannattaisi. Hiukset kuluvat kovasta harjaamisesta ja jatkuvasta sormilla nypläämisestä.
  3. Hiusjakaukseen, etenkään sen paikkaan, ei välttämättä aina kiinnitä huomiota – sehän vain on. Mikäli jakaus on kuitenkin aina samassa kohdassa, hiuksiin helposti ns. ”kuluu” jakaus – tällöin jakauksesta tulee leveämpi ja myöhemmin sitä on yhä vaikeampi muuttaa.
  4. Pörröiset, kuivat ja elottomat hiukset, miksi ne nyt ohenevatkin jatkuvasti? Hiusongelmia, joihin osaan sinäkin olet varmasti joskus törmännyt ja pyrkinyt ratkomaan laittamalla erilaisia tuotteita hiuspituuksiin. Mutta usein kuitenkin unohtuu, että hiusongelmia on hyvä lähteä ratkomaan juuritasolta – hiusten perustuksesta, tyvestä. Mikäli tyviosassa on ongelmia – hilse, ihottuma, kuivuus – tulee ne hoitaa ensimmäisenä kuntoon ja sen mukaan valita oikeat tuotteet.
  5. Mitä olisi elämä ilman satunnaisia herkuttelupäiviä! Epäterveelliset elämäntavat kuitenkin näkyvät myös hiuksista ja päänahasta – muistathan siis panostaa terveelliseen ravintoon, monipuoliseen liikuntaan ja riittävään uneen.