Ravintoaineet kuntoon

Välitä hiuksistasi
Hiusten kokonaisvaltainen kauneus ja hyvinvointi ovat vahvasti sidoksissa yleiseen terveelliseen elämäntapaan. Hiusten hyvinvoinnin perusta on oikeanlaisten ravintoaineiden saannissa. Ravitsemuksella vaikutetaan sisäisesti hiusten hyvinvointiin, kasvuun ja ulkonäköön.

Hiuksista kannattaa huolehtia kokonaisvaltaisesti. Vaurioitunut hiuksen näkyvä osa ei korjaannu, vaan sen tilalle kasvava hius saavuttaa ulkoisesti parhaan mahdollisen ulkonäön. Päänahan ihon terveyttä voidaan edistää varmistamalla oikeanlaisten ravintoaineiden saanti. Lisäksi hiusten hyvinvointia vahvistetaan
hoitamalla hiuksia ja päänahkaa laadukkailla ulkoisilla hiustenhoitotuotteilla, sekä huolehtimalla hiusten hoidosta kokonaisvaltaisesti.

Hiusten ulkonäkö ja terveys kertovat usein ravitsemuksen tasapainosta ja yleisestä hyvinvoinnista. Hiukset reagoivat epäterveellisiin elämäntapoihin usein ulkoisesti ensimmäisenä.

Ravintoaineet kuntoon
Terveellinen ravitsemus on kaiken perusta, eikä sitä voida korvata millään yksittäisellä toimenpiteellä. Laadukkaalla ravintolisällä voidaan täydentää terveellistä ja monipuolista ravitsemusta. Ravintolisä ei yksin kuitenkaan korvaa ravintoaineiden puutteita ravitsemuksessa.

Hiusten kasvun ja päänahan ihon terveyden varmistamisessa tarvitaan hyviä rasvoja, oikeita vitamiineja ja hivenaineita. Hyvään hiusten, ihon ja päänahan terveyden ylläpitoon tarvitaan muutamia keskeisiä ravinnon ainesosia.

C-vitamiini, jolla on koko kehon kannalta useita terveysvaikutuksia, on tärkeä monien ravintoaineiden imeytymisen kannalta. Se edistää hermoston normaalia toimintaa. Kollageenin muodostumisessa C-vitamiini on välttämätön ainesosa ja vaikuttaa sitä kautta muun muassa ihon, rustojen ja verisuonten terveyteen. C-vitamiini edistää immuunijärjestelmän normaalia toimintaa ja parantaa vastustuskykyä.

Niasiini eli B3-vitamiini ylläpitää ihon ja päänahan normaalia toimintaa. Niasiinin rooli hiusten kasvussa liittyy päänahan ihon terveyteen. Niasiini ylläpitää hermoston, lihasten ja limakalvojen normaalia toimintaa.

Sinkki on välttämätön ravintoaine hiusten, ihon ja kynsien terveyden ylläpidossa. Terveyden kannalta proteiinisynteesi, jossa elimistö rakentaa kudoksia ravinnosta saatavilla proteiineilla, on tärkeä elimistön uudistumisen kannalta. Sinkki on välttämätön ainesosa proteiinisynteesissä. C-vitamiinin tavoin sinkki on myös immuunijärjestelmän ja vastustuskyvyn kannalta välttämätön ainesosa.

Kupari on välttämätön hivenaine osana hiusten normaalia terveyttä.

Biotiini eli B7-vitamiini on usein hiusten hyvinvoinnista puhuttaessa esille nouseva ainesosa. Se onkin välttämätön hiusten normaalin terveyden kannalta. Biotiini on välttämätön ainesosa myös ihon, lihasten ja limakalvojen normaalin terveyden ylläpidossa.

Seleeni edesauttaa hiusten ja kynsien pysymistä normaaleina ja edistää immuunijärjestelmän ja kilpirauhasen normaalia toimintaa.

Pidä huolta, että saat riittävästi hyviä rasvoja ja proteiinia. Rasvainen kala, kasvikset ja marjat ovat tärkeässä osassa terveyden ylläpidossa.

Macadamiapähkinä on erinomainen hyvien rasvojen, kuten Omega3 ja Omega7 rasvahappojen lähde. Ravintoon kannattaa sisällyttää tuotteita, joista saa merikollageenia, rosmariiniuutetta ja fenugreekuutetta.